Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

17 juni 2020

coronavirus-4912023_960_720.jpg

Hoera! Nederland versoepelt de maatregelen en gaat weer open! Tijd om lekker te gaan lunchen bij Bijna Thuis in park Overvoorde maar niet voordat ik naar de kapper ben geweest. Die afspraak stond op 4 juni, want ja, ik was niet de enige. En met een lekker kort geknipt en fris koppie op naar Bijna Thuis, met Jan (mijn man) en een vriend (Marcel).

Nee, de obers bij Bijna Thuis hadden geen mondkapjes op. Het was eigenlijk weer net als vanouds. Heel gezellig! Ik had verwacht dat het wel druk zou zijn, maar dat viel reuze mee. Ik ben zo blij dat alles weer bijna normaal is. Vooral het uitgaan heb ik erg gemist. Wel moest ik er erg aan wennen om zo dicht bij Marcel te zitten. Die anderhalve meter zit er wel diep in bij mij.
De scholen zijn weer open, er zijn weer veel meer mensen op straat. Nederland gaat weer terug naar normaal. Dat is veel beter zo. Maar Jan herinnert me er steeds aan: “We zijn er nog niet”. En inderdaad, er vallen nog steeds doden door dit verschrikkelijke virus. Dus we moeten waakzaam blijven.
Wat ik in die verschrikkelijke periode van ruim twee maanden nooit zal vergeten is het volgende: onze begeleiders bij Ongekend Haags Barbara en Matthijske vroegen Jan en mij om groenten- en fruitpakketten rond te brengen bij de vrijwilligers van het Haags Steunsysteem. Met de auto op de weg zagen wij pas hoe stil het was. Er was bijna geen mens op straat. Voor ons was het een leuke dag want we hebben toen zeven mensen gezien. Het is een situatie die ik nooit zal vergeten.
Natuurlijk is niet alles weer helemaal normaal. We kunnen nog steeds niet naar festivals, braderieën etc. Een vakantielijst, die het Haags Steunsysteem andere jaren maakt, komt er ook niet dit jaar. Voor veel mensen is het nog steeds afzien. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben, in afwachting van een vaccin…


Annebeth