Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar info@haagssteunsysteem.nl​​​​​.

Componence Asset List

14 september 2023

25.jpg

Op donderdag 7 september vierde de Parnassia Groep hun 25-jarig bestaan. Dit werd groots uitgepakt met een festival, georganiseerd voor alle medewerkers en vrijwilligers van de Parnassia Groep.

Vanaf verschillende locaties werden er bussen ingezet om iedereen te vervoeren naar het festival in Katwijk. Een grote onderneming! En er werd gezorgd dat iedereen op tijd aan kwam om volop van het festival genieten. Eenmaal aangekomen bij het festival bleek hoe groot de Parnassia Groep het heeft aangepakt. Een ontelbaar aantal bussen die geparkeerd stonden op het terrein, een gigantisch warm welkom waar iedereen een armbandje kreeg met de zorggroep waarbij ze werkten, en gegroet werden door een danseres met lang gewaad op stelten. En eenmaal binnen kon het feest beginnen.

Er was overal veel aandacht aan besteed! De keuze aan eten was gigantisch, wilde je een lekkere vette hap? Patat en burgers. Wilde je iets uit een internationale keuken? Er was Mexicaans, Pasta’s, Kebab. Had je liever trek in wat zoets? Dan kon je kiezen voor poffertjes of crêpes. Ben je een wat gezonder persoon of aan de lijn? Dan waren er ook salades te krijgen. En als toetje kon je kiezen uit fruit of een lekker bolletje (of twee) ijs. En voor een drankje kon je terecht bij een van de vele bars, waar de vriendelijke barmannen en -vrouwen je serveerde van een rijk menu. Fris, wijn of een lekker biertje, ze hadden zelfs Radler voor de zwoele zomeravond die het was.

En dat niet alleen, er was ook gezorgd voor meer dan genoeg entertainment. Er waren meerdere tenten waar je jezelf kon vermaken met de muziek van verschillende artiesten, zo hadden ze onder andere Son Mieux in het programma staan. Er was gewoon teveel om te zien en voor iedereen wel wat om van te genieten. Zo was er ook een workshop Salsa te volgen en kon je ook de Silent Disco opzoeken om van nog meer muziek te genieten. En daar hield de organisatie van het festival niet op! Voor de thuisblijvers was er een speciale radio uitzending gemaakt.

Ook was er aandacht besteed aan sanitaire voorzieningen, verzorgd door Beb en Toos. Zij maken van het naar de wc gaan een hele ervaring, met gezellige toiletdames en grappige teksten overal om je heen. En daarnaast zijn de toiletten ook nog eens brandschoon! En had je waardevolle spullen bij je die je niet de hele avond mee wilde sleuren, dan kon je die kwijt in 1 van de 1000 kluisjes die verzorgd waren. Er was zelfs aandacht besteed aan het duurzaam omgaan met het afval, overal op het terrein stonden vuilnisbakken gemaakt van karton. En de plastic bekers hadden hun eigen bak, zodat de bekers opgehaald en hergebruikt konden worden.

Al met al heeft de Parnassia Groep heel erg hun best gedaan om op een verantwoorde manier een onvergetelijke avond van te maken. Ik zeg over 5 jaar weer!