Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

31 maart 2019

regulier-pauldekker.png

Van 18 maart tot en met 29 maart 2019 is in het Atrium Den Haag de tentoonstelling Outsider Art kosmische ontmoetingen te zien met werken van Paul Dekker en een selectie werken geïnspireerd op het werk van Paul Dekker uit de ateliers van Reakt, Anders Bekeken. De tentoonstelling vindt plaats in het kader van De Week van de Psychiatrie.

Paul Dekker (1952-2014) werkte als kunstenaar bij Anders Bekeken, het kunstproject van Reakt.

Paul Dekker maakte kleurrijke schilderijen die verwijzen naar kosmos, spiritualiteit en materie. De Paul Dekker Foundation die na zijn overlijden is opgericht, vraagt aandacht voor het werk van kunstenaars met psychische problemen.
De kunstenaars van Reakt, Anders Bekeken zijn uitgenodigd zich te laten inspireren door het werk van Paul Dekker en het resultaat is te zien in deze tentoonstelling.

Exposerende kunstenaars van Reakt Anders Bekeken:

Michelle Berendal, Bart Berkhout, Aryen Bhagirath, Jan Willem Bregman, Marijke Butter, Marrit Coster, Corine Dekker, Annemiek Petrusma-Eekhout, Edson, Kim van Herwynen, Ilse Kamst, Carla Hien, Louise van de Kop, Coby Kroone-Heisterkamp, Patricia Mengerink, Olivier, Riet van Ravestein, Anita Rollman, Renske Ruiter, Sidon, Hieronique Wentink, Dave Woltering.

De tentoonstelling laat uiteenlopend werk zien, in verschillende technieken: olieverf, aquarel of acrylverf. Wat ze met elkaar gemeen hebben: ze zijn allemaal onderdeel van Outsider Art, een kunststroming van mensen die vaak niet zijn opgeleid tot kunstenaar. Ze ontplooien hun creativiteit buiten de kaders en het zicht van het reguliere kunstcircuit.

De Week van de Psychiatrie

De officiële opening van de tentoonstelling, maandag 25 maart 2019 om 17.00 uur, valt samen met de start van de Week van de Psychiatrie.
De Week van de Psychiatrie is opgedragen aan alle mensen (met of zonder psychiatrische achtergrond) die zich hebben ingezet voor verbetering van positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek.

Anders Bekeken valt onder Reakt. Reakt helpt mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond op weg in hun dagelijks leven en maakt deel uit van Parnassia Groep.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 18 maart tot en met 29 maart 2019 en wordt mogelijk gemaakt door:
Reakt, Anders Bekeken, Paul Dekker Foundation