Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar info@haagssteunsysteem.nl​​​​​.

Componence Asset List

afb+wijn+deel+3.jpg

07 augustus 2019

Het is alweer een half jaar geleden dat ik op deze site geschreven heb over hoe ik mijn overmatig alcoholgebruik wilde aanpakken. Ik dronk veel (soms een fles per dag) en was als gevolg daarvan een keer gevallen. Samen met mijn fysiotherapeute wilde ik het probleem aanpakken en mijn man zou meedoen. De afspraak was: op maandag en dinsdag niet drinken en de rest van de week drie glaasjes per dag.

Hoe is het er nu mee? Laat ik gelijk eerlijk zijn: het lukt niet altijd. Heel soms halen we toch een tweede fles wijn en af en toe ook drink ik op maandag of dinsdag een glaasje. Toch lukt het over het algemeen vrij goed om me aan de afspraak te houden. Inmiddels kan ik ook niet meer zo goed tegen teveel drank. Dus na drie glaasjes heb ik wel voldoende.

Wat ik nog steeds moeilijk vind is om op maandag en dinsdag helemaal niet te drinken. Ik vind het zo ongezellig. Met een kop koffie in de tuin is het toch anders dan met een glaasje wijn! Aan de andere kant; die twee dagen zijn zo voorbij.

Ik merk nog steeds de voordelen van minder alcoholgebruik. Ik slaap ’s nachts beter en langer. Voel me overdag fitter. Ook loop ik beter (ik heb MS en heb moeite met lopen). De voordelen van minder drinken zijn het waard om volgens dit plan door te gaan!

 

Door: Annebeth Bolhuis