Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar info@haagssteunsysteem.nl​​​​​.

Componence Asset List

10 april 2020

coronavirus-4912023_960_720.jpg
In mijn omgeving is er (nog) niemand die Corona heeft. Niet in mijn familie (zover ik weet) en niet onder vrienden en bekenden. Als je wel een Coronapatiënt in je omgeving hebt wordt deze crisis meteen een stuk concreter! En als je een bekende hebt die ermee in het ziekenhuis is opgenomen, wordt de angst ook meteen een stuk groter. Hoe ga je daar mee om?

Sinds een week nu heb ik mijn zelfisolatie opgeheven. Een vriendin van mij heeft mij achter de vodden gezeten en nu wandel ik iedere dag een rondje in het park. Het is er rustig en iedereen houdt rekening met elkaar. Zo kan ik lekker genieten van de ontluikende natuur van dit prachtige voorjaar. En zo houd ik mijn loopvermogen, nu de beweging van de fysiotherapie is gestopt, toch nog een beetje op peil.

Verder begint de situatie te wennen, al is het wel saai om niemand te zien. Bellen is leuk, maar gezellig samen kletsen, uitgaan of eten is nog leuker. Vanaf volgende week kan ik waarschijnlijk beeldbellen, want André van Velden, mijn collega van Ongekend Haags, heeft een camera voor me besteld. Hij komt hem volgende week, met anderhalve meter afstand, installeren. Dan kan ik in ieder geval weer meedoen aan de vergaderingen van Ongekend Haags.

Dit worden waarschijnlijk de saaiste Paasdagen voor veel mensen sinds jaren. We mogen niet naar het strand of het bos, ons weekendje weg gaat niet door; we moeten allemaal thuisblijven. Wel kunnen we er iets moois van maken door lekker eten in huis te halen. Jan en ik gaan lekker Gourmetten. Ik wens jullie ook, ondanks alles, een heel mooi Paasfeest!

Annebeth