Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

26 november 2018

regulier-petra+tommie.png

Al 10 jaar woont Tommie bij mij samen met zijn zus Maupie. Op mijn 17e overleed mijn vader plotseling en op mijn 23e mijn moeder. Vanaf mijn 24e mocht ik mijn leven weer op pakken en voor mezelf gaan zorgen. Ik kocht een leuk appartement. Ik keek er enorm naar uit om samen te gaan wonen met 2 katten

Mijn katten zijn op een boerderij geboren, hier kwam iemand per toeval achter. Inmiddels geloof ik niet meer in toeval. Via de Dierenbescherming kocht ik mijn katten. Ze zijn opgegroeid in een gastgezin met oa een hond en andere katten. Mijn katten zijn mijn steun zonder dat ze mij veroordelen. Toen Tommie nog maar 1.5 jaar was kreeg hij nierstenen. Ik was hem bijna kwijtgeraakt, mijn hart brak op dat moment van de onzekerheid en spanning. Gelukkig inmiddels 10 jaar later woon ik nog steeds samen met mijn katten.
Ze zijn echt wel tam geworden en geven mij veel liefde en warmte. Wat je geeft krijg je terug en dat merk ik aan alles. We hebben elkaar nodig om verder te komen in het leven. Door alles wat ik psychisch in het leven heb meegemaakt heb ik veel in angst geleefd. Zo was ik lang bang om mijn katten te verliezen. Zeker wanneer ik eenzaam of onzeker was werd de angst erger.

Inmiddels heb ik geleerd om vanuit liefde en verbinding elke dag opnieuw te genieten van alle momenten samen. Soms denk ik wel eens dat Tommie mijn spiegel is en dan moet ik hard lachen om ons gedrag. Elke dag ben ik dankbaar dat ik mag leven in gezelschap van mijn katten. Ook ben ik dankbaar voor alle mensen die op mijn katten hebben gepast wanneer ik op vakantie ging. Tommie vind het leuk om andere mensen te leren kennen, maar kan net als zijn baasje wel eens verlegen zijn in het begin. Wanneer je zijn aandacht hebt, dan komt hij naar je toe om een kopje te geven en te spinnen.

Soms wanneer ik wat negatief ben, dan lijk ik alleen maar goed genoeg te zijn om eten, drinken en een schone kattenbak te geven. Slapen is waarschijnlijk zijn grootste hobby. Juist op zulke zwaardere momenten mag ik er meer bij stil staan dat hij juist veel aandacht en liefde aan mij geeft. Geen emotie is te raar voor hem. Hij lijkt mijn emoties aan te voelen. Het is maar net waar je aandacht aan geeft en wat je eigen gedachten zijn. Er bestaan niet voor niks boeken over het leven als kat, waar mensen van kunnen leren. Ik kan mij geen leven meer voorstellen zonder een huisdier.