Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

10 juni 2020

uitzicht+in+zicht+preview+%283%29.jpg

UITZICHT IN ZICHT

Hou je van fotografie of heb je zin in een uitdaging? Doe dan mee!

Met het fotoproject ‘UITZICHT IN ZICHT’ vraag ik mensen om tijdens de ‘coronacrisis’ hun leven te verbeelden met foto’s en tekst. Het eindresultaat is een expositie.

      Ik ontving subsidie van het Oranjefonds. Zij versterken projecten die ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving en doen graag mee. Zij steunen dan ook graag ons project.

UITZICHT IN ZICHT duurt 2 weken met aansluitend een raamexpositie. Het fotoproject is laagdrempelig, we doen weinig aan techniek en kijken juist naar kleur, emotie, verhaal en kader. je leert in een zeer korte tijd de wereld anders te zien.
Je krijgt van mij een fotocamera of gebruikt een telefoon en je kunt mij elke dag mailen of bellen. Regelmatig kom ik langs en wisselen we de geheugenkaarten.

Ik geef enkele opdrachten per week. Je gaat bijvoorbeeld een portret maken door het raam. Van je partner, een familielid als die langskomt, van de kat of hond. Of je maakt een stilleven wat je vervolgens fotografeert.
Of deze filosofische opdracht: maak een zelfportret zonder zelf in beeld te zijn.  
Je gaat ook gedachten opschrijven als je wilt. Hoe ervaar je het leven op dit moment? Zijn er herinneringen aan vroeger? Voelt je je prima of juist niet? Aan wie denk je veel? Wie mis je? Wat is je uitzicht? Je maakt dus foto’s en daarbij komt een verhaal, een gedachte of slechts een enkel woord op papier. Het is geheel aan jou, alles mag en niets moet.

De foto’s en tekstjes komen op de website van stichting Zonaluma en op sociale media te staan, met jouw goedkeuring uiteraard en anoniem indien gewenst. Het is openbaar dus anderen kunnen inspiratie, troost of herkenning vinden in jouw woorden of foto’s.
Er komt ook een raamexpositie. Een grote afdruk van 40 x 60 cm komt achter je raam, geeft inspiratie aan voorbijgangers en…… we maken er gelijk een speurtocht van voor de kinderen in de wijk.

Heb je zin om mee te doen? Leuk! Ik leg dan later meer uit. Het worden een aantal leuke weken!

Met groet, Peter van Beek

Mail: mail@petervanbeek.com, mobiel: 06 48 27 85 33
Website van mij: www.petervanbeek.com, website stichting: www.zonaluma.nl

Afbeelding met persoon, man, binnen, kijken Automatisch gegenereerde beschrijving  Afbeelding met tafel, snijden, man, zitten Automatisch gegenereerde beschrijving  Afbeelding met tafel, persoon, binnen, zitten Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met kijken, binnen, muur, koelkast Automatisch gegenereerde beschrijving