Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar info@haagssteunsysteem.nl​​​​​.

Componence Asset List

18 mei 2021

dalene+klein.jpg

Dankbaarheid.

Dat is wat ik voelde toen ik steun kreeg van mensen die ik eigenlijk nog maar net ken.
Ik ben sinds kort vrijwilliger bij Ongekend Haags en ik heb in de afgelopen Zoom meetings veel openheid en goedheid gezien, en nu dus ook zelf ervaren.
Met zwetende handen en gebogen schouders vertelde ik dat ik al een tijdje thuis zat. Ik wist dat het tijd was om naar buiten te gaan maar om die stap ook daadwerkelijk te zetten?
Een heel ander verhaal.

 

Er werd geluisterd, er was begrip, en zodra mijn zin klaar was kreeg ik al goed advies. Ik was voornamelijk omver geblazen door de acceptatie van mijn situatie.
Acceptatie dat ik niet naar de camera keek terwijl ik mijn verhaal deed. Acceptatie dat ik nerveus met een bal in mijn handen zat te rollen. Acceptatie van mijn kwetsbaarheid.

Ik weet nog dat ik bijna niet naar de meeting durfde, mijn camera aan te zetten. Ik voelde mij zo rauw van buiten en binnen. Het was een van de weinige keren dat ik mij zo kwetsbaar naar mensen opstelde. Normaal onderdruk ik dit of sluit ik mij af tot ik mij weer beter voel.
Want het alternatief is namelijk enger.

Maar zoals altijd heb je een keuze: deel je iets van jezelf? Doe je het niet?
De voor- en nadelen.
You win some, you lose some.
Maar tijdens die meeting: I won some.
Door deze kleine-grote stap die ik durfde te nemen, is mijn wereld wat groter geworden.

Iets kleins (lees: groots) als een zorg of persoonlijke drempels met iemand delen, kan een positieve innerlijke verschuiving teweegbrengen. En ik ben dankbaar voor zulke verschuivingen, want je krijgt vaak meer terug dan je verwacht.


Dalene