Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

03 december 2018

regulier-grace.png

Grace vertelde mij haar verhaal en het raakte mij diep hoe iemands leven om kan slaan door iets wat je niet zelf in de hand hebt.

Grace verliet met de kinderen haar man, die haar zwaar mishandelde. Ze kwam op een camping terecht en zwierf daarna rond. Ze ging naar Duitsland, waar ze werd aangehouden voor kidnapping van haar dochter. Haar man had aangifte gedaan bij de politie, terwijl hij geen contact met haar had en geen alimentatie betaalde. Grace ging terug naar Nederland en kwam uiteindelijk met hulp aan een huis.

Eenmaal thuis kwam de politie haar ophalen omdat ze in goed vertrouwen haar auto had geleend aan haar ex, die boetes tot 13.000 euro laten oplopen. Het begon met 30 dagen en liep op tot 112 dagen gijzeling  i.v.m. Wet Mulder Sanctie.

Op de vrouwenvleugel van de PI zat ze met moordenaars, mishandelaars maar ook met mensen waarmee ze bevriend raakte. Eens had iemand een gevecht met een vork. En er waren bedreigingen. Grace heeft zich hierbuiten kunnen houden.

Ze moesten er werken voor een paar centen per uur. ‘Je werkte 4 uur per dag’. Grace nam extra werk aan zoals toiletten schoonmaken om geld te sparen voor haar toiletspullen en rookwaren etc. Ze wilde haar kinderen hier niet mee belasten.

Ze ging er huilend in maar ook weer huilend uit. ‘Je weet niet waar je aan toe bent’. Ze werd goed geholpen door o.a. St. Vrouw en Welzijn en binnen een paar dagen had ze een huis.

Tegenwoordig werkt ze bij de Achterban Werkt. Kwetsbare burgers vanuit verschillende doelgroepen zoals daklozen, verslaafden, en mensen met ggz achtergrond zetten projecten op vanuit hun eigen kwaliteiten. ‘Hier is tijd voor de mens en komt men weer in contact met elkaar’.

Iloisa fortes