Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar info@haagssteunsysteem.nl​​​​​.

Componence Asset List

02 december 2019

wijkverbinder+2+klein.jpg
Achterban Werkt zet zich in voor meer participatie en levensvreugde in de wijk, voor iedereen, maar vooral voor diegenen die een rugzak uit het verleden met zich meedragen. Drie keer per jaar organiseren wij daarom de gratis cursus Wijkverbinder, waar je de ins en outs leert over communicatie, samenwerken in een diverse groep mensen, je talenten en ervaring inzetten en vooral ook hoe je samen een wijkinitiatief kunt opzetten.

De cursus werd gegeven door tien verschillende docenten die allemaal vanuit hun eigen gevarieerde levenservaring (dakloosheid, GGZ, verslaving, ex-crimineel, isolatie etc.) een onderwerp bespreken, maar vooral ook toepassen.

De bedoeling is dat de cursus helpt om nieuwe mensen te leren kennen en met elkaar aan de slag te gaan om iets moois te bereiken voor de buurt. Doordat wij geen specifieke doelgroep bedienen zijn de groepen altijd heel gevarieerd in leeftijd, afkomst en bijzonderheden, wat bijna altijd leidt tot nieuwe inzichten voor zowel de deelnemers als de docenten. We hopen dat deze manier van elkaar en de buurt leren kennen ook zorgt voor het wegnemen van (voor)oordelen en (zelf)stigma, bij zowel de deelnemers als bij de andere buurtbewoners voor wie wij projecten opzetten.

 

 

Deze week zijn er wederom 10 wijkverbinders geslaagd voor de cursus, waardoor ze nu aan de slag kunnen in één van de projecten bij Achterban Werkt!, of in een zelfbedacht nieuw initiatief. Een project dat al opgestart is door een nieuwe wijkverbinder is het ADHD-café, dat elke laatste woensdag van de maand zal gaan plaatsvinden. Uit de vorige lichting Wijkverbinders zijn onder andere de Roze vrouwenochtend en de Dichtcirkel voortgekomen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om eens bij ons te komen kijken, kom dan gerust langs op Reigersbergenweg 11, je bent van harte welkom! Zie achterbanwerkt.nl voor onze huidige openingstijden.

 

Ruben