Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar info@haagssteunsysteem.nl​​​​​.

Componence Asset List

03 februari 2020

chillen+vierkant.jpg

Elke eerste dinsdag van de maand wordt er een stapavond gehouden. Inmiddels ben ik hier zelf ongeveer 5 keer naartoe geweest. De allereerste keer vond ik dit best spannend. Ik kende wel al wat mensen van het Haags Steunsysteem / Ongekend Haags en Anton Constandse.

Er is zolang de voorraad strekt een gratis daghap. De daghap is elke keer weer erg lekker. Anton’s Kitchen vind ik persoonlijk een heel erg mooi project. Als ik het goed heb onthouden verzorgen ze 1 keer per 3 maanden de daghap. Duurzaam en zo natuurlijk mogelijke voeding heeft ook mijn eigen voorkeur. Het is merkbaar dat deze daghap met liefde en passie word gemaakt. De andere daghappen zijn trouwens ook erg lekker en worden verzorgd door Reakt.

Doordat ik er bijna elke maand kom, heb ik ook nieuwe mensen leren kennen. Wat ik vooral fijn vind is het enthousiasme van de bezoekers en vrijwilligers. Ook mag je gewoon jezelf zijn en is iedereen welkom. Vaak komen er bands optreden. Momenteel heb ik een hele drukke periode. Toch voelt het voor mij fijn om na een drukke dag stage leuke mensen te ontmoeten en naar optredens te luisteren. Voor mij heeft dit vooral te maken met prioriteiten stellen. Het lijkt mij leuk om ook mensen uit te nodigen van mijn stage om langs te komen.


 

Karaoke

1 keer per 3 maanden wordt er een karaoke avond georganiseerd. Ik had voor mezelf een besluit genomen dat ik hier zelf aan zou mee doen. Dit vond ik echt super spannend, zeker na een intense dag school liep de spanning op. Uiteindelijk voelde ik mij bevrijd en heb ik een angst voor “zingen” in het openbaar overwonnen. De eerste keer zong ik samen met iemand omdat ik toch niet alleen durfde. De 2e keer heb ik in mijn eentje durven te zingen. De laatste keer zong ik met vier toppers Spice Girls’ ‘Wannabe’. Het is mooi om te zien hoeveel animo er is voor deze avonden.

Bandoptredens

Er zijn ook veel leuke optredens van bands. Zo organiseert Bandsessies ook 1 keer per 3 maanden de stapavond. Vorig jaar maakte ik in het Paard Café kennis met dit geweldig project van Stichting Anton Constandse. Toen was de release party van hun nieuwste album ‘Ondertussenboven’. Ik ben fan van de artiesten en ben geraakt door diverse nummers. Ik kijk er daarom nu al naar uit naar komende dinsdag 4 februari. Dan treden er diverse band samenstellingen van bandsessies op. Hier lezen jullie meer over bandsessies:

http://bandsessies.nl/

Er treden ook andere bands op waar ik zelf de namen niet van ken. Ik vind zelf live muziek erg mooi. Jarenlang houd ik van muziek. Waar ik mij echter nooit echt goed bewust van was is de impact van muziek op mijn leven. Iedereen die er voor open staat verdiend een podium en een plek om zijn of haar talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dat kan voor zelfvertrouwen zorgen.

Wie heeft er zin om een keer mee te stappen? Wie weet komen we elkaar eens tegen.

Petra Palstra