Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar info@haagssteunsysteem.nl​​​​​.

Componence Asset List

20 maart 2020

coronavirus-4912023_960_720.jpg

Het is nu donderdag 19 maart. Sinds een week zit ik in zelfgekozen thuisisolatie. Mijn man doet de boodschappen en laat de hond uit. Verder zien wij niemand. We kijken naar het nieuws, doen een klein beetje huishouden en koken. We verbazen ons over deze hele situatie. Het is krankzinnig! Mijn man is niet bang voor het virus, ik wel. We behoren allebei tot een risicogroep, Jan vanwege zijn leeftijd (hij is 69 jaar) ik vanwege mijn chronische ziekte MS.

Vandaag heeft Jan een pak met 16 rollen wc-papier bemachtigd in de supermarkt. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo blij met wc-papier geweest ben! De afgelopen dagen moesten wij onze billen afvegen met een keukenrol bij gebrek aan wc-papier… Dinsdag waren de groenten op in de supermarkt en hebben we boterhammen met gebakken ei gegeten. Dus heeft Jan op woensdag genoeg groenten voor de rest van de week in huis gehaald.

Een e-mail van de dierenarts. Onze hond moet haar jaarlijkse cocktail hebben. Gelijk maar een afspraak gemaakt; straks is er een lock-down en kan het niet meer. Wel gevraagd aan de dierenartsassistente hoeveel mensen er in de wachtkamer zitten. Ze zei dat ze daar rekening mee hielden. Ging allemaal goed; er was niemand in de wachtkamer en Jan kon in een keer doorlopen.

Het leven gaat door, zo goed of kwaad als het is. Volgende week toch maar een afspraak met de kapper gemaakt, m’n haar ziet er niet uit. En ik denk dat ik onze hulp ook maar weer eens bel om te komen. Helemaal voorkomen dat je het virus krijgt kun je niet!

 

Annebeth