Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

17 juli 2019

Martijn+Sluijter+200x200.jpg

Iloisa interviewde voor ons Martijn Sluijter, wiens dichtbundel ‘Pas op overstekend wild’ verscheen bij uitgeverij Maldoracca.

de gang als gong geopend

heeft doel tot de openheid

van veiligheid van leven

en welzijn

vrede verplaatst retoriek pastoor

 

de dove reptielen

dragen op dat ze als steen

kristallen drogen

in de glorie van tassen

van woonplaats naar slaapplaats

hoger maar groter van dienst

is die rots met zijn marmer

de huizen vrij voor kenners

voor kunst en ronde literatuur

dekt de hengst de merrie

 

Martijn over het schrijven van zijn gedichten:

"Toen mijn moeder overleed was ik 48. Daarna ben ik gaan schrijven. Ten tijde van het schrijven van de gedichten in de bundel was ik paranoïde, nu niet meer.

Ik begin te schrijven zoals een schilder de 1e kleuren op het witte doek zet. Intuïtief en gevoelsmatig schrijf ik het op. Bij een aanleiding om te schrijven kost het me weinig energie. Als je veel opschrijft kost het veel energie.

Inspiratie haal ik uit alles wat zich voordoet in een bepaald moment, dat kan iemand zijn die voorbijloopt of een woord waarmee ik ga spelen en op door ga: gang/gong- gang/opening.

Ik schrijf voor mezelf en ben trots op wat ik heb geschreven."

 

Op de achterkant van zijn gedichtenbundel staat o.a. hoe hij is begonnen als dichter:

De vogelvlucht in mijn levend bestaan stoelt op dertig jaar ervaring opdoen door problemen (psychoses) en een terug van een heel leven leren in de sociale wetenschappen, daarom wilde ik mijn school niet meer bezoeken.

Esthetisch gezien leerde ik veel van jonge meisjes die ik geprobeerd heb te versieren. Daarin ben ik gefaald.

Op mijn zestiende las ik Plato.

De filosofen bestuderen

met mijzelf bespreken

een filosofisch werk is

naar mijn wil te arrogant op het moment.

 

Daarom begon ik te experimenteren waarop achtenveertig jaar (geboren 1968) de inspiratie borrelde als Manneke Pis. In korte tot zeer korte momenten uit de pen, meestal met behulp van een stift, ook de verscheidene kleuren deden me deugd.

 

Veel plezier met de bundel, en ben ook blij met het geld dat het zal verwerven. U kunt de gedichten het best langzaam op u in laten werken, zodat u aan uw intuïtie raad kunt lenen. Door langzaam te lezen, en lees alles achter elkaar, laat je je warm worden op een gedicht. De titel heb ik gekozen omdat er voor mij geen betere was. Wat ik geloof is dat deze bundel wellicht vertaald zal worden.

 

 

De dichtbundel kost 22 euro en kan besteld worden door een email te sturen naar anthonyblokdijk@hotmail.com, o.v.v. Dichtbundel Martijn Sluijter. Een tweede bundel van Martijn Sluijter is in de maak.