Agenda

Componence Asset List

Gelukkig heeft u ook in november opnieuw twee mogelijkheden een Repair Café te bezoeken om uw huisraad te repareren. Of het nu gaat om een papierversnipperaar of een rugtas, om een espresso-apparaat of een klok, onze vrijwilligers doen hun uiterste best om, samen met u, het euvel te verhelpen.

Uw eerste kans het Repair Café deze maand te bezoeken is op zaterdag 9 november, tussen 11.00 en 13.00, in Segbroek bij buurt- en wijkvereniging de Jasmijn, 2eBraamstraat 11 (NB: ingang aan de kant van de Boksdoornstraat). Let op: op onze website en flyers stond per abuis enige tijd een andere locatie in Segbroek vermeld voor deze dag. Onze welgemeende excuses voor eventuele verwarring maar het Repair Café is 9 november dus ‘gewoon’ bij Jasmijn.

Het tweede Repair Café deze maand is op zaterdag 23 november, ook tussen 11.00 en 13.00, in Loosduinen bij buurtcentrum Amadeus. Dit buurtcentrum is gevestigd op een bijzondere plek: in de voormalige Bethelkerk aan de Händellaan (NB: ingang aan de Traviatastraat 25).

 

Op zaterdag 9 november is ook meubelmaker Emma opnieuw aanwezig. Zij kan u helpen bij eenvoudige meubelreparaties, denk aan het repareren van houtconstructies (door loszittende verbindingen te lijmen of houten pluggen te gebruiken), het naaien of repareren van scheuren in de stof van zittingen, het repareren of lijmen van loszittend sierband etc. Ook kan Emma een stoelzitting van een nieuwe lap stof voorzien (let op: neem dan zelf een nieuwe lap mee of koop die bij haar).

 

  1. kunt u, mocht u 9 november even moeten wachten voor u aan de beurt bent, uw licht opsteken bij de vrijwilligers van de Stichting Gered Gereedschap die die dag aanwezig zullen zijn. Gered Gereedschap zamelt gebruikte gereedschappen en hand- en trapnaaimachines in. Deze knappen ze op in hun werkplaats aan de Binckhorst (waar ook wel eens een Repair Café is gehouden). De opgeknapte gereedschappen en naaimachines doneert Gered Gereedschap vervolgens aan technische scholen en opleidingscentra in Afrika en Azië. Zo geeft afgedankt, maar degelijk, gereedschap uit Nederland mensen in ontwikkelingslanden de mogelijkheid een ambacht te leren om daar een bestaan mee op te bouwen. Gered Gereedschap Den Haag verwelkomt zowel gereedschap “uit opa’s schuurtje” als nieuwe vrijwilligers.

 

Een reparatie bij het Repair Café is (en blijft) gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

 

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Beschikbare locaties en datums

  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden