Agenda

Componence Asset List

Zondag 1 december | 14:00 tot 15:15 uur | gratis (wel reserveren)
Centrale Bibliotheek | Culturele Ruimte (3e verdieping)

luisterlezing 'Dark December'
door Brechtje Roos


Voorbij de kerstclichés.. Wat klinkt er wereldwijd in december en hoe klinkt alternatieve kerstmuziek? In onze serie 'Muziek op zondag' kan je deze inspirerende luisterlezing bijwonen. De lezing is gratis, maar je moet wel even reserveren!

Aan de hand van vele muziekvoorbeelden laat Brechtje Roos de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Met gespitste oren luisteren we samen naar allerlei muziek over licht, warmte en korte dagen. De bekende december-hits laat muziekverteller Brechtje Roos links liggen. Welke muziek zou je tijdens de langste nachten kunnen opzetten? Er is géén voorkennis van muziek nodig. Neem wel je open en nieuwsgierige oren mee.

Brechtje Roos is muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter van Studio Hoor Muziekeducatie. Zij scherpt oren aan en laat anders­ luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Als freelancer geeft Brechtje lezingen, presentaties, inleidingen op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als Cappella Amsterdam, Nederlands Blazers Ensemble, Theaters Tilburg, Projazz, ensemble Modelo 62 en de Nacht van de Filosofie. Studio Hoor werkt samen met o.a. Zuiderstrandtheater, Musis Arnhem en De Goudse Schouwburg.
www.studiohoor.nl / www.brechtjeroos.nl

Reserveren
Wil je een plekje reserveren? Stuur dan een mail naar
uitnodigingen-centrale@bibliotheekdenhaag.nl
onder vermelding van 'Dark December' en je voor- en achternaam.
Er zijn 50 plaatsen beschikbaar.

Aanvang
'Dark December' begint om 14:00 uur.
De Culturele Ruimte gaat open om 13:30 uur, en bevindt zich op de 3e verdieping.

Beschikbare locaties en datums

  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden