Agenda

Componence Asset List

Online Familieavond 'Wat is triadisch werken?'

Op 19 november organiseert Kompassie samen met de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP) een interactieve online familieavond over triadisch werken: samenwerking tussen patiënt, behandelaren en naasten.

Familievertrouwenspersonen Wim van Lierop en Pim Stumpe vertellen deze avond wat zij voor u kunnen betekenen. Ook leggen zij uit wat het betekent om te werken binnen de triade. 

"Het psychiatrische probleem of de verslaving van een dierbare is moeilijk te accepteren en heeft ingrijpende gevolgen. De behandeling kan lang duren en soms is er sprake van chronische of terugkerende klachten. In dit proces kunnen familie en naasten zich teleurgesteld of boos voelen. Over het resultaat van de behandeling, de reacties van andere familieleden, het gebrek aan informatie of de bejegening door hulpverleners. 
Van professionals wordt verwacht dat ze steun, tips, adviezen en begeleiding kunnen bieden. Vaak lukt dat onvoldoende of is dat ontoereikend, is er verschil van inzicht of verloopt het contact stroef. Dan kan de familievertrouwenspersoon bemiddelen. 
De familievertrouwenspersoon is er voor om de samenwerking tussen de drie belangrijkste partijen, de patiënt, de behandelaren en u tot stand te brengen, te herstellen of te verbeteren. Dat heet triadisch werken. En het aardige van een familievertrouwenspersoon is dat zij dit in eerste instantie vanuit het standpunt en belang van de familie doen." - Wim van Lierop 


Deelname is gratis. De bijeenkomst start om 19.00 uur en wordt om 20.00 uur afgerond (inloggen vanaf 18.45 uur). Merel & Esther zijn uw online gastvrouwen. Via de chat kunt u vragen stellen, zij zorgen ervoor dat deze worden beantwoord. 

Geef u op via onderstaande button. 
 

Aanmelden interactief webinar 19 november 2020

Beschikbare locaties en datums

  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden