Agenda

Componence Asset List

Uitnodiging 

Familieavond Angst en dwang
Donderdag 28 oktober 2021 | 18.00 - 20.00 uur | Kompassie | Gratis


Iedereen is wel ergens bang voor. Maar wat nu als deze angst zo hevig is dat je er dingen door gaat laten en uit de weg gaat? Of als je merkt dat ook jij je beperkt voelt door de angst van je partner of naaste?

Angststoornissen komen veel voor; ongeveer 10% van de bevolking krijgt er in zijn of haar leven mee te maken. Maar hoe werkt angst nu eigenlijk? Waarom zijn we bang en waarom bestaan angststoornissen? 

Tijdens deze bijeenkomst
bij Kompassie staan we stil bij deze vragen en kijken we ook naar hoe je met angst om kunt gaan. We gaan met elkaar het gesprek aan over waar je tegen aan loopt bij jezelf of de ander en we kijken naar wat je daarmee wilt of kunt.

Hoe ga je er bijvoorbeeld mee om als jij en je naaste het huis verlaten en hij blijft hangen bij de voordeur omdat hij nog niet zeker weet of deze goed dicht is? Of als je vrouw elke dag veel moet schoonmaken en handen wassen, ook als het niet uitkomt? Of als je de deur bijna niet meer uit durft door angst voor een paniekaanval of door hoe mensen op je zullen reageren?

Sprekers

Stefan Sandifort werkt bij Indigo Preventie Haaglanden en heeft veel ervaring met het behandelen van angsten en dwang. Hij vertelt meer over angst, hoe je ermee om kunt gaan en wat je als naaste wel en beter niet kunt doen.

Jessica is een van de ervaringsdeskundige familiecoaches bij Kompassie. 

Programma

18.00 uur

Ontvangst met broodjes

18.30 uur

Stefan Sandifort, Indigo Preventie Haaglanden
Jessica, familie-ervaringsdeskundige Kompassie

20.00 uur

Afsluiting


Deelname is gratis!
Deze familieavond is weer op locatie bij KompassieEr is echter een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus aanmelden is noodzakelijk.
Aanmelden kan tot 28 oktober, 12.00 uur, via de link hieronder of door te mailen naar
mantelzorg@kompassie.nl
 

Aanmelden

Meer informatie
Esther van der Meer/Merel van Aardenne: 
mantelzorg@kompassie.nl of (070) 427 32 40

​​​​​​​

Beschikbare locaties en datums

  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden