Haags Steunsysteem

Het Haags Steunsysteem is een netwerk van personen en organisaties, professionals en ervaringsdeskundigen dat ondersteuning biedt middels de Werktafels en Ongekend Haags. De betrokken partijen hebben als gezamenlijke missie draagvlak, kennis en mogelijkheden te vergroten voor participatie van kwetsbare burgers. Daarmee heeft het steunsysteem een preventieve functie.

Het Haags Steunsysteem(HSS) komt voort uit het Maatschappelijk Steunsysteem, al sinds jaar en dag een begrip in de Haagse wereld van GGZ, zorg en welzijn. Het HSS ondersteunt mensen met een psychiatrische achtergrond bij hun herstel en participatieproces.

Onze uitgangspunten zijn als volgt:
- De cliënt zélf heeft de regie
- Meedoen is een middel om persoonlijk en maatschappelijk te kunnen herstellen

Binnen de Werktafels zoeken wij met ervaringsdeskundigen en professionals van onze partnerorganisaties samen naar mogelijkheden voor participatie van de doelgroep. Download
hier het document ‘Weer meedoen’ over onze werktafelmethodiek.
Ongekend Haags is het digitale netwerk van Hagenaars met een GGZ achtergrond. Binnen het HSS vullen Werktafels en Ongekend Haags elkaar aan.
 

 

Ongekend Haags

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te kunnen doen in de samenleving.

Wij creëren een sociaal netwerk op internet om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie willen wij laten zien laten zien wat ons en jullie bezig houdt. En hoe we op eigen wijze mee kunnen doen in Den Haag.

Hoe doe jij mee? Wat zou jij willen ondernemen? Wat wil jij aan de orde stellen of delen?
Dat willen wij heel graag van jou horen! Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Check regelmatig onze site en volg ons op Facebook!

Ongekend Haags wordt mogelijk gemaakt door ZigZ8 interactieve communicatie.en Dela Goededoelenfonds.

 

Wat wij doen

Het Haags Steunsysteem is een netwerk van personen en organisaties, professionals en ervaringsdeskundigen dat ondersteuning biedt middels de Werktafels en Ongekend Haags. De betrokken partijen hebben als gezamenlijke missie draagvlak, kennis en mogelijkheden te vergroten voor participatie van kwetsbare burgers.