Praktische informatie

Financiën

Hieronder vind je verschillende mogelijkheden voor financiën in Den Haag.

Fivoor, Materieel & Juridische Dienstverlening

Materieel Juridische Dienstverlening (MJD) adviseert wanneer de financiële situatie niet onder controle is. Vaak staan schulden, een gebrek aan inkomen of stress over financiën een psychische behandeling in de weg. De consulent van MJD adviseert wat de cliënt kan doen om weer overzicht te krijgen in zijn geldzorgen. Hierna gaan we met de cliënt werk maken van het oplossing van zijn geldproblemen.

De afdeling Budget en Beheer levert hulp aan alle cliënten die in behandeling zijn bij een van de afdelingen van Fivoor. Budgetbeheer is het (tijdelijk) uitbesteden van het budget.

Johanna Westerdijkplein 40, 2521 EN, ’s-Gravenhage 088-357 90 01.

Geldzaken 070

Geldzaken 070 zorgt voor de juiste hulp bij geldzaken. Tijdens de eerste afspraak wordt gekeken naar inkomsten en uitgaven. Als het kan worden problemen direct opgelost.
Meer hulp nodig? Dan is er een koppeling aan een organisatie die de beste hulp kan bieden. In Geldzaken 070 werken veel van onderstaande organisaties samen.

https://www.geldzaken070.nl/

Gilde, hulp bij thuisadministratie

Hulp bij thuisadministratie is bedoeld voor het op orde brengen van financiële en administratieve zaken zodat je daarna de draad weer kan oppakken. Een bekend beeld is een (schoenen)doos vol ongeopende enveloppen met bankafschriften, rekeningen en aanmaningen. Rekeningen die al lang betaald hadden moeten zijn. En daardoor ontstaan weer problemen met bijvoorbeeld de verhuurder,  energiebedrijven en de belastingdienst. De schulden groeien. Blijf niet rondtobben, als je door omstandigheden het overzicht bent kwijtgeraakt. Dan is het fijn als een professionele vrijwilliger je helpt om je geldzaken en administratie op een rijtje te krijgen en te houden, terwijl je de regie zelf in handen houdt. Als uit de financiële situatie blijkt, dat er een schuldhulpverleningstraject nodig of gewenst is, dan kan de vrijwilliger je naar deze gemeentelijke voorziening begeleiden en ook tijdens het traject ondersteunen. Ondersteuning van een vrijwilliger van de thuisadministratie is kosteloos. Als je je aanmeldt, komen we graag bij je langs voor een kennismakingsgesprek, waarna een vrijwilliger samen met jou aan de slag kan gaan met je vraag. Doel is dat je binnen een redelijke termijn de financieel-administratieve zaken weer op de rails hebt.

Je kunt je aanmelden via www.gildedenhaag.nl

Humanitas

Ben je inwoner van Den Haag en je hebt hulp nodig bij het versterken van je financieel-administratieve zelfredzaamheid? Blijf niet rondtobben, maar laat je helpen. Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. Een vrijwilliger helpt je je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks.

m.devogel@humanitas.nl
Telefoonnummer: 06 3513 0966

Het Juridisch loket

Geeft gratis juridisch advies.

Oranjebuitensingel 6 Den Haag
0900-8020 €0,25 per minuut.

IDHEM-Xtra

IDHEM-Xtra komt op voor de belangen van EU-migranten in Den Haag. Sinds 2007 ondersteunt IDHEM-Xtra EU-migranten in zaken rond wonen, werken, onderwijs, taal en integratie. We dragen bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van EU-migranten, alsmede hun integratie en participatie in de Haagse samenleving. Met een groot aantal vrijwilligers zetten we ons dagelijks in om slachtoffers van uitbuiting, huisjesmelkerij en criminaliteit te ondersteunen. 

https://www.laakcentraal.nl/2020/05/04/idhem-xtra/

Kompassie

Stichting Kompassie heeft informatie, kennis en ervaring in huis die u kunnen ondersteunen bij het maken van keuzes of het aanpakken van voor u lastige situaties op het gebied van behandeling, sociale contacten, wonen, leren, financiën, werken en nazorg. Openingstijden: ma t/m vrij van 9 – 16 uur.

Laan 20 Den Haag 070 427 32 40 info@kompassie.nl

MOC Schilderswijk, Sociaal Spreekuur

We zitten allemaal wel eens met vragen waar we geen raad mee weten: ruzie in het gezin, financiële problemen, last met de gemeente of Belastingdienst, onduidelijke papieren, een onzekere toekomst in Nederland, juridische strijd. Het helpt dan om in gesprek te gaan met iemand die u verder wil helpen. Daar is het sociaal spreekuur voor. Gratis.
Donderdag 12.00-16.00 uur

Teniersstraat 15-17, 2526 NX, ’s-Gravenhage

info@mocschilderswijk.nl

Over Rood Den Haag

Over Rood Den Haag. Met een enthousiast team van vijf ervaren (oud-)ondernemers, staan wij klaar om kleine zelfstandigen die in zwaar weer geraakt zijn te helpen. In nauwe samenwerking met de gemeente heeft Over Rood Den Haag een snelle start gemaakt.

Herenstraat 42 - Voorburg
denhaag@overrood.nl
​​​​​​​085 - 0408 417

Schuldhulpmaatje

Onze aanpak richt zich erop om mensen met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te bereiken. Dat voorkomt dat schulden onnodig oplopen. Onze maatjes bieden begeleiding en ondersteuning, maar zij nemen nooit de verantwoordelijkheid over. Wanneer er weer overzicht en rust is, leren zij hoe je in de toekomst schuldenvrij kunt blijven.

Heb je hulp nodig?

Ga dan naar www.uitdeschulden.nu en meld je aan met de rode knop HELP op de homepage.

info@schuldhulpmaatjedenhaag.nl of in Delft: info@isofa.nl

Ben je tussen de 16 en 25 jaar? Ga naar www.moneyfit.nl

Servicepunt Arbeid/Stichting MOOI Centrum Vliethage

Heb je problemen met je inkomen of heb je moeite om elke maand jouw huur en andere vaste lasten te betalen? Bijvoorbeeld doordat er beslag op jouw inkomen is gelegd of omdat jouw gezinssituatie is veranderd? Kom dan langs op het inloopspreekuur of maak een afspraak. Gratis.

Laak, Goeverneurlaan 445, 2523 CB, 's-Gravenhage: Dinsdag en woensdag 9.00-10.00 uur

Centrum Vliethage, Rijswijkseweg 252, 2516 EN, ’s-Gravenhage: Vrijdag 9.00-10.00 uur

STEK/Budgetmaatjes 070

Heb je problemen met je inkomen of heb je moeite om elke maand jouw huur en andere vaste lasten te betalen? Bijvoorbeeld doordat er beslag op jouw inkomen is gelegd of omdat jouw gezinssituatie is veranderd? Kom dan langs op het inloopspreekuur in centra De Paardenberg en De Oase of maak een afspraak.

Buurt en kerkhuis de Oase

Van Meursstraat 1, 2524 XN, ’s-Gravenhage.

Stichting CAV Den Haag

Financiële problemen geven vaak stress en zorgen. Heeft u schulden? Is uw financiële situatie uitzichtloos of dreigt deze dat te worden? Wij nemen uw zorgen uit handen en helpen u om uw financiën weer op orde te krijgen. Samen met u zorgen wij voor een oplossing die financiële rust geeft.

Voor wie?

Als u zelf nog wel de verantwoordelijkheid over uw financiën kan dragen, maar wel hulp en advies kunt gebruiken bij het regelen van uw geldzaken.

Laan van Meerdervoort 51
2517 AE Den Haag

Stichting Humentum

Stichting Humentum helpt mensen met financiële problemen.
Samen met onze meertalige budgetcoaches lossen we jouw problemen op.

https://www.humentum.nl/

Vadercentrum Adam, inloopspreekuur

Heb je problemen met je inkomen of heb je moeite om elke maand jouw huur en andere vaste lasten te betalen? Bijvoorbeeld doordat er beslag op jouw inkomen is gelegd of omdat jouw gezinssituatie is veranderd? Kom dan langs op het inloopspreekuur of maak een afspraak.

Maandag 9.00-10.00 uur. Jonckbloetplein 24, 2523 AR, ’s-Gravenhage
Tel. 070 205 2410

info@haagsevaders.nl

De Volharding

Voor alle leden wil de Volharding een steuntje in de rug bieden door het Raad & Daad ombudsteam (op orde brengen van administratie of ondersteunen bij schuld-hulpverlening).

Ombudsteam@devolharding.nl

Roggeveenstraat 116
Hoek Prins Hendrikstraat
2518 TT Den Haag
070 221 05 81

VÓÓR Welzijn, Budgetkring

De Budgetkring is een werkgroep waarin je gestimuleerd wordt bewust en zorgvuldig om te gaan met je geld en met je leven. Het is een leefstijl programma met de unieke aanpak van Gelukkig met Genoeg.

Welzijn Scheveningen, Algemeen Maatschappelijk Werk

Biedt hulp bij thuisadministratie.

Wij gaan het fiksen (app)

Met de Fikks-app werk je samen met een buddy aan het op orde krijgen van je financiën.