Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

19 september 2018

csm_wat_ik_eigenlijk_had_willen_zeggen200x200.jpg
"Heb jij dat wel eens, dat je iemand spreekt die een rare opmerking maakt en dat je dan achteraf denkt: 'Ja, misschien had ik hier iets van kunnen zeggen?'"
"Dat heb ik vaak."

"Kan je een voorbeeld noemen?"
"Laatst bij een optreden sprak ik een medewerker van de lokatie. Ik vertelde dat het wel helemaal vol zat met familie. Zij zei 'Ja, natuurlijk. het zijn allemaal mensen met een psychiatrische aandoening die hier optreden. Anders komt er helemaal niemand.' Toen voelde ik mij wel aangesproken, maar ik wist niet wat ik moest zeggen. Ik stond met een mond vol tanden. Dat heb ik eigenlijk heel vaak. Dezelfde avond of een dag later bedenk ik mij dan ineens: ' Ik had wel wat kunnen zeggen."
"Wat had jij bijvoorbeeld kunnen zeggen?"
"Ja, ik weet niet of dat veel zin heeft, maar ik had bijvoorbeeld kunnen zeggen: 'Ik heb ook een psychische aandoening, dus dan moet je niet bij mij wezen. Of nog mooier: 'Ik treed zometeen op.'"
"Wat had het gedaan als je dit wel had gezegd? Met jou? En met haar?"
"Ik was ervoor uitgekomen en over mijn schaamte heen gestapt. En het stigma. En voor mijzelf opgekomen. Ik had mij sterker gevoeld."
"Wat had het met haar gedaan?"
"Ze had wellicht kunnen zien dat je een psychiatrische aandoening niet aan iemand af kan lezen. Waarom had ze deze opmerking anders tegen mij durven maken? Misschien was zij anders gaan denken over mensen met een psychiatrische aandoening."

Is dit herkenbaar? Wat heb jij gedaan in zo'n situatie? En wat had jij eigenlijk willen doen?