Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

raamexpo+juni+2020%2Cadvocadostraat+%282%29+%281%29.jpg

06 juli 2020

Afgelopen vrijdag was het zover; na weken hard werken werden de beelden van onze cursisten dan eindelijk in een speciale raamexpositie bij Reakt de Rozenbottel geëxposeerd. Het resultaat is prachtig!

4 weken geleden begonnen de cursisten aan het foto- en verhalenproject Uitzicht in Zicht van Peter van Beek. In dit fotoproject vraagt Peter de cursisten om tijdens de 'coronacrisis' hun leven te verbeelden met foto's en tekst, met als eindresultaat een expositie. Het doel: troost, inspiratie en verbinding.

Tijdens de cursus wordt de focus daarom niet gelegd op de techniek, maar wordt er juist gekeken naar kleur, emotie, verhaal en kader. Op die manier leren de cursisten in zeer korte tijd de wereld anders te zien. "We zijn ontzettend trots op het eindresultaat en kijken met veel plezier terug op de afgelopen weken!" vertelt Gwendolyn van der Ven, Herstelcoach bij Reakt. "Mooi om te zien hoe een dergelijk project je kijk op de wereld kan veranderen; je gaat echt met andere ogen kijken. En ik zie wat dit voor positiefs doet voor onze cursisten in deze lastige tijd. Geweldig!"

Tekst: Maaike Flinterman
Foto's: Peter Dullaart