Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

11 maart 2019

wijn+200x200.jpg
Het sluipt erin. Het begint met iedere avond gezellig een glaasje wijn. Dat wijntje worden er twee. En een aantal jaren later drink je per persoon bijna een hele fles. Hadden wij in Rijswijk ook nog een Albert Heijn om de hoek die ’s avonds open was, dus als de eerste fles leeg was haalden we een tweede. En weer later haalden we er maar direct twee per avond die op een staartje na, helemaal opgingen. Ik wist al jaren dat ik een probleem had!

Natuurlijk hebben we ook periodes gehad dat we ons alcoholgebruik naar beneden probeerden te brengen. Terug naar een fles met z’n tweeën of een klein flesje halen. We hebben alles geprobeerd! Maar een dag zonder alcohol lukte niet. Bovendien vielen we altijd weer terug op ons ‘oude’ gedrag…

Afgelopen 3 februari liep het uit de hand. Ik viel hard op de vloer en had een blauw-paars oog. Dat viel op. Ik vertelde mijn fysiotherapeute wat er gebeurd was. Zij ging met mij in gesprek en bood aan me te helpen met mijn alcoholprobleem. Afspraak: maandag en dinsdag niet drinken en de rest van de week maximaal drie glaasjes. Oké, volgens de norm is dat nog te veel, maar ik ben daar tevreden mee.

Omdat de fysiotherapeute ons helpt hebben we een stok achter de deur en kan ik ook mijn partner Jan mee krijgen. We zijn nu al vijf weken bezig met ons nieuwe regiem en het valt eigenlijk reuze mee. Op maandag en dinsdag drink ik om 17.00 uur een kopje koffie, een glas ananassap of een beker melk. En het belangrijkste is: ik voel me veel beter!

 Door: Annebeth Bolhuis