Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

coronavirus-4912023_960_720.jpg

10 november 2020

Wat ik overdag doe, daar moet je je niet teveel van voorstellen

Wat een rotziekte is dat COVID 19 toch! We zitten er nu al driekwart jaar mee opgezadeld (maar het lijkt veel langer). Inmiddels ken ik een aantal mensen die Corona gehad hebben en één die er aan overleden is. Dan komt het allemaal veel dichterbij.

Zelf zit ik thuis en zie bijna niemand behalve mijn man Jan. Soms komt onze hulp maar dan blijven we braaf op anderhalve meter afstand van elkaar. Ook zie ik zo nu en dan een goede vriendin. En ik ga twee keer per week naar de fysiotherapie voor sport. Dus het is nu ook weer niet zo dat ik helemáál niemand zie.

Wat doe ik dan zo de hele dag? Nou daar moet je je niet teveel van voorstellen. Soms een klusje voor Ongekend Haags. Soms een huishoudelijk klusje zoals de vaatwasser vullen/legen of de was opvouwen. Het grote huishoudelijke werk doet onze hulp. Verder kijk ik wat tv en sinds kort ben ik een boek van Paul Haenen aan het lezen, wat me veel plezier doet.

Waar we wel veel aandacht aan besteden, is het avondeten. We koken om de beurt en bespreken van tevoren wat we gaan eten. Meestal beginnen we ’s middags al met koken en eten we vroeg in de avond. Kortgeleden heb ik weer eens mijn lievelingsrecept van de gemarineerde kipkluifjes gemaakt. Heerlijk!

Nee, ik verveel me niet en voel me ook niet eenzaam. Toch hoop ik dat deze hele situatie met dat Coronavirus snel afgelopen is en dat er een vaccin komt. Ik weet zeker dat het leven dan weer een stuk leuker wordt!

 

Recept van de gemarineerde kipkluifjes

  • 1 kilo kipkluifjes ik koop altijd biologische
  • 1 grote ui (of 2 kleinere)
  • Stuk gemberwortel in kleine stukses
  • Wat teentjes knoflook (in plakjes, het is voor de smaak van de marinade je eet het dus niet)
  • Zout en peper
  • Samba, trassil
  • Ketjap
  • Citroen

De kipkluifjes invrijven met de sambal en een beetje trassie. Zout en peper eroverheen. Bakken in olie tot de kluifjes ‘een velletje’ hebben. De in ringen gesneden ui, de knoflook en de gemberwortel meebakken. Citroensap eroverheen sprenkelen. Daarna marineren met ketjap en een uur laten pruttelen op laag vuur. Af en toe de kluifjes omdraaien.

 

​​​​​​​Annebeth