Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

11 juli 2019

School+voor+eenzijn+20190601_165248+preview.jpg

Op 1 juni was de launch van de school voor Eenzijn.

https://schoolvooreenzijn.nl/nieuwsberichten/founding-member-govert-vertelt/

Oprichters Sander en René bieden een 360 graden kijk op jezelf. Gastspreker Lammert Kamphuis – filosoof en schrijver van bestseller Filosofie voor een weergaloos leven – gaat de interactie aan met het publiek onder zijn motto: twijfel jezelf tot rust! Rikenik scheppen deze middag een verhalende muzikale wereld.

 

Sander vertelde zijn persoonlijke verhaal over het thema eenzaamheid. Wat een hoop herkenning in zijn verhaal. Hij zat in een benauwende situatie. “Wie ben ik?. Je bent niet wie je denkt te zijn was een belangrijke boodschap.

Hierna sprak gastspreker Lammert Kamphuis. Hij is filosoof en schrijver van de bestseller “Filosofie voor een weergaloos leven. Hij gaf hele mooie inzichten. Onze verlangens halen ons weg van het nu. Zo kunnen wij het verlangen hebben om normaal te worden.

Er kwamen ook twee founding members aan het woord die mij allebei ook hebben geraakt. We mochten tussendoor ook oefeningen doen met iemand die je nog niet kent. Hierdoor ontstond er verbinding en voor mij een veilig gevoel. Voor mij persoonlijk was het ook erg leuk omdat er drie bekende waren en een volger van mijn Facebookpagina.

De School voor Eenzijn is een beweging om met en van elkaar te leren. Om met elkaar te verbinden en samen te zijn. Er zijn drie niveaus van eenzaamheid. De boodschap was vandaag dat je ook eenzaam kunt zijn met een groot sociaal netwerk. Het is enorm belangrijk om je bewust te worden van wie je wil zijn in het leven. Wat is er werkelijk belangrijk voor jou, los van alle oordelen die er zijn. De verbinding met de ander kan pas beginnen wanneer je in verbinding bent met jezelf.

Deze middag heb ik als zeer waardevol ervaren. Juist omdat het in het teken stond van kwetsbaarheid, delen en elkaar leren kennen. Na afloop was er ook een borrel om na te praten over de middag. Ik wens beide heren heel veel succes met hun mooie bedrijf. Ze doen erg mooi werk en bieden bijvoorbeeld ook een leerweg aan om te leren in verbinding te zijn met jezelf.

 

Petra Palstra