Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

11 maart 2020

tom+kha+kai.jpg

 

INGREDIENTEN

 

1 blik Kokosmelk (4 deciliter)

0,5 liter Kippenbouillon

200 gram gesneden Kipfilet

5 dunne (2,5 mm) plakjes Laos

1 stengel Citroengras (gesneden in stukjes van 2,5 cm)

3 blaadjes Citroenblad

4 eetlepels Vissaus

2 takjes klein gesneden Bladkoriander

2 fijn gesneden Bosuitjes

2 kleine rode Pepers

2 eetlepels Limoen- of Citroensap

150 gr gesneden Champignons.

Bereidingswijze

We beginnen met de kippenbouillon. Roer vervolgens de helft van de kokosmelk met de laos, de pepertjes, het citroengas en citroenblad en de verse stukjes kipfilet door de kippenbouillon en laat dit 5 minuten koken. Voeg nu de rest van de kokosmelk toe en verwarm het geheel tot het net heeft gekookt. Daarna volgen de champignons, de limoen- of citroensap en de vissaus. Nog even doorwarmen en de Tom Kha Kai is klaar!