Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar info@haagssteunsysteem.nl​​​​​.

Componence Asset List

16 november 2020

petra+foto+inspirateiblog.jpg

Ken je het gevoel van geen of juist teveel inspiratie hebben?

Ik leek inspiratieloos te zijn om een nieuwe blog te schrijven voor Ongekend Haags. Op dit moment bestaat mijn leven o.a. uit wat meer in balans komen op verschillende leefgebieden. Hierbij ligt de focus op het vinden van een betaalde baan. Ook deed ik net als vorig jaar weer meedoen aan de Socialrun. Twee jaar geleden  schreef ik hier een blog over:
https://www.haagssteunsysteem.nl/ongekend-haags/-/petra-liep-de-socialrun-2018

Wat ik de afgelopen tijd heb gedaan is veel luisteren naar Podcasts op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindset, solliciteren en nog een aantal onderwerpen die voor mij herstel bevorderend zijn. Ook was ik onderdeel van een online herstelgroep en deed ik online onderdelen uit de WRAP. De WRAP staat voor Welness, Recovey, Action, Plan.  Ik zat in een fase van het “Even niet zo goed weten”. Dit hoort bij mijn leven en dat is ook wel logisch na een hele intensieve periode van afstuderen. Ineens had ik heel veel tijd en moest ik weer een nieuwe structuur vinden en vooral ook de tijd nemen voor ontspanning en leuke dingen doen. Hierdoor voelde deze periode meteen wat minder zwaar en donker. Wat mij sowieso ook hielp was dat de sportscholen sinds 1 juli weer open gingen. Mijn lichaam en geeft hadden dit echt heel erg gemist. Thuis trainen lukte mij niet echt goed.

Wat is een Podcast?

Via onder andere Youtube, Spotify en andere apps is het mogelijk om naar Podcasts te luisteren. Ik weet niet precies wat de definitie is van Podcasts. Ik vind vooral interviews heel erg leuk om naar te luisteren. Vaak leer ik beter door naar de verhalen van anderen te luisteren. De interactie tussen twee mensen en mooie vragen die worden beantwoord. Vaak ontstaat er dan een heel mooi gesprek tussen twee mensen. Als ik iemand echt heel fijn vind om naar te luisteren dan wordt deze persoon een inspiratiebron van mij. We hoeven het namelijk niet alleen te doen. Van elkaar kunnen we leren. Het voordeel van een podcast voor mij is dat het net als de meeste blogs en artikelen om gratis content gaat. Ik luister hier veel liever naar dan dat ik TV kijk. Ik heb geen TV-abonnement.

Dit is een lijst van Podcasts die ik regelmatig luister:

https://thijslindhout.nl/podcast/
https://kukuru.nl/podcast/
https://eindbazen.nl/podcasts/

Specifiek over ervaringsverhalen / veranderingen binnen de GGZ:

https://podcastluisteren.nl/pod/Hoe-de-GGZ-verandert
https://pillencast.nl/

Boeken lezen

Ook lees ik graag boeken. Het liefst ter inspiratie en om van te leren. Dit zijn vooral non-fictieboeken. Ervaringsverhalen vind ik ook erg fijn om te lezen. Dan kan ik mijzelf veel beter herkennen of juist opmerken dat ieder mens verschillend mag zijn. Soms heb ik echter niet de concentratie voor een boek, dan vind ik video’s of podcast een ideale manier om mij toch te laten inspireren.

Hoe laat jij je inspireren?

Praat hierover mee op onze Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/ongekendhaags

 

Petra Palstra

​​​​​​​Foto: Peter Dullaart