Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

04 maart 2019

teuntje+en+ik+200x200.jpg
Na de dood van onze 12-jarige Duitse Brak Diva, hebben we lang getwijfeld om een nieuwe hond te nemen. Onze voorkeur ging uit naar een volwassen hond. Er waren verschillende opties, maar geen van deze opties bleek geschikt. Een pup dus, een Kooikertje-pup.

In januari belden we via de vereniging met een fokker en het was raak, we konden op de wachtlijst terecht. Op 5 mei jl. haalden we ons hondje Teuntje bij de fokker in Reeuwijk op. Een spannende tijd brak aan, want hoewel we voor het rustigste hondje hadden gekozen, was het toch een hele toer om haar in bedwang te houden. We hebben hard gewerkt aan socialisatie want de eerste twaalf weken zijn het belangrijkst.

En toen brak ze haar pootje bij het spelen met mijn man, Jan. Hoe houd je een pup die niets wil dan rennen en ravotten in bedwang? Dat was voor ons afzien want ze mocht niet lopen, wilde ’s nachts niet in de bench en dat betekende dus bij toerbuurt babysitten op de bank met de hond aan de lijn. Gelukkig is alles goed afgelopen, het pootje goed genezen. En genieten we weer volop van ons hondje.

Toen ze weer naar buiten mocht pakte ze de draad gelijk weer op! Nu is ze een jaar oud en doet ze alsof ze al jaren op deze planeet rondloopt; nergens bang voor. Genieten dus, een heerlijke en probleemloze hond.

Door: Annebeth Bolhuis
Foto: Peter Dullaart