Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

het+pad+van+de+dakloze.png

11 november 2019

Op donderdag 31 oktober organiseerde het Haags Steunssyteem een rondleiding langs 3 locaties voor dagopvang van daklozen in Den Haag. Aanwezig was een groep werknemers en vrijwilligers van het HSS, Limor en Housing First.

De rondleiding werd verzorgd door een ervaringsdeskundige. Stefan Geurten nam ons mee langs voorzieningen voor dak- en thuislozen in het centrum van Den Haag. Vanuit zijn eigen ervaring als dakloze leidde hij ons langs de organisaties en volgen de gang die een dak- of thuisloze moet gaan. Zo begonnen wij 's ochtends bij de Haagse Zaak, waar om 10 uur de koffie net op was. Wat hier wel aanwezig was, was een sportschool, een muziek- en een kunstruimte voor dagbesteding.

Bij het Aandachtscentrum in de Schoolstraat konden onze verkleumde wandelaar uiteindelijk wel een kopje koffie krijgen. De wandeling werd afgesloten bij het Leger des heils aan de wagenstraat, alwaar Stefan ons een en ander uitlegde over de wijze waarop daklozen begeleid worden. Ook bracht hij het schrijnende tekort in de huidige nachtopvang nog onder de aandacht.