Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

25 september 2019

het+bankje+postzegel.jpg

Wat te doen, de hele dag thuiszitten en een beetje TV kijken of Facebook checken, of eens om me heen kijken en afleiding zoeken. Zo viel mij het bankje op.

Onder het bankje versta ik de bank op de Leyweg tegenover de HEMA. Na hier al vele malen langs te zijn gelopen, viel het mij op dat er één dame veelvuldig aan het woord was. In onvervalst Haags groette zij vrijwel iedereen die langs kwam lopen. Op een zonnige dag besloot ik om ook maar eens op het bankje plaats te nemen. Ik raakte met deze vrouw in gesprek, en leerde langzamerhand steeds meer 'vaste' bankzitters kennen. Haar naam is Co, en zij leerde mij Corrie, Jan, René, en Peter kennen zodat ik binnen no time mijn kennissenkring aan het uitbreiden was.
Zij vertelde mij dat zij vroeger gedart had, en op die manier zoveel mensen had leren kennen. Ook had zij, en anderen tips om creatief met geld om te gaan. Op haar verzoek deel ik deze kennis niet op deze plaats, maar ik moet zeggen, ik kreeg op het bankje vele nuttige tips, en adviezen.
Sowieso is het zitten op de bank goedkoper dan een bakje koffie drinken op het terras.
Kortom. Al keuvelend heb ik het nuttige met het aangename kunnen verenigen.

Brengt me op het volgende.
Hoe ga ik creatief om met geld.

In dit artikel wil ik graag tips en tricks delen met mensen die te maken hebben met een beperkt budget. Zelf moet ik het als arbeidsbeperkt persoon doen met een gering inkomen. Ik heb mezelf erop betrapt dat ik me van trucjes bedien die ik graag met jullie wil delen.
Als het even kan ontvang ik graag onkostennota’s per post. Hiermee heb ik grip op betalingsdatum en hoeveel er afgeschreven wordt. Soms kan het niet anders dan automatisch afgeschreven worden, echter ik zie graag wat ik betaal.
Boodschappen doe ik eens in de 2 dagen. Zo kom ik niet in de verleiding om meer te kopen dan strikt noodzakelijk. Ook koken doe ik zo mogelijk in grotere porties. Wat ik teveel kook doe ik in de diepvries.
Produkten die onder in de schappen liggen zijn vaak goedkoper dan produkten die op ooghoogte liggen. Verder spreekt het denk ik voor zich dat je uitkijkt naar aanbiedingen als 2 + 1 gratis.
Verder zijn er genoeg sites waar je gratis spullen kunt krijgen. Eén hiervan is gratisspullen.nl.
Mocht iemand nog meer tips hebben, dan horen we dit graag van jullie.

André