Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

afb+fluro+2+%281%29.jpg

12 augustus 2019

Op vrijdag 9 augustus was ik aanwezig bij de eerste editie van Fluro Friday. Sabine Wensink van Studio liefde had ik al eerder horen spreken. Ik ben onder de indruk van deze bijzondere vrouw. Ze is open over haar eigen geestelijke gezondheid. Ik krijg energie van haar. De belangrijkste boodschap is: "Het is oké, om even niet oké te zijn". Deze boodschap geeft mij persoonlijk veel kracht.

We maakten twee grote cirkels. Als je wilde dan mocht je delen waarom je het belangrijk vindt om aandacht te geven aan geestelijke gezondheid. Wat ik vooral echt heel mooi vond waren de verhalen van anderen. De reden waarom een aantal deelnemers meededen. Zelf heb ik niks verteld. Dit terwijl er wel allerlei dingen door mijn hoofd om gingen waarom ik persoonlijk mee heb gedaan. Door de chaos in mijn hoofd durfde ik het niet hardop te zeggen. Hierna maakten we een grote lijn hand in hand aan de kustlijn.

Daarna kon je meedoen met een les yoga en/ of surfen. Ook was het mogelijk om met elkaar op het strand te zijn of in de zee te zwemmen. Gewoon samen zijn, zonder te oordelen en met respect voor iedereen.

Ik word zelf superblij van dit soort initiatieven. Delen is helen en dat is ook de reden waarom ik open over mijn ervaringen deel. Deze dag heb ik hele mooie open gesprekken gehad, ook na het evenement. Hier was ik extra dankbaar voor omdat ik dit vroeger echt niet durfde te doen. Het is voor mij niet zo vanzelfsprekend om over gevoelens te praten. Ik verdoofde mijn gevoel veel liever of ik zocht afleiding. Ook was ik erg goed in doen alsof het allemaal wel meeviel met mij.

Ik kijk nu alweer uit naar de volgende editie.

 

Door: Petra Palstra