Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

06 oktober 2020

annette+pronk+6-5-2020+%28Klein%29.jpg

Als we een afspraak hebben kijk ik daar altijd naar uit

​​​​De week van 1 tot 8 oktober is het de week tegen de eenzaamheid. Er worden veel initiatieven ontplooid tegen eenzaamheid. Eén daarvan is de Vriendendienst Haagrand (voor Rijswijk, Leidschendam- Voorburg en Wassenaar) en de Vriendendienst Den Haag. Daarover is in juni op deze site een artikel gepubliceerd. In dat artikel heb ik verteld hoe ik zelf op zoek was naar een maatje en er één vond. Mijn maatje Wendy en ik kennen elkaar nu zo’n driekwart jaar. Hoe gaat het nu?

Wendy en ik wonen vlak bij elkaar. Dat is handig. We spreken regelmatig bij elkaar af. We zien elkaar gemiddeld één keer per maand en soms bellen we. In het begin was het contact nog een kwestie van aftasten en elkaar leren kennen. Inmiddels kennen we elkaar natuurlijk al een stuk beter en is het contact daardoor gemakkelijker. We doen geen specifieke activiteiten. Gezellig babbelen vinden we allebei het leukst. Wel gaan we zo nu en dan samen lekker lunchen.

Wendy en ik hebben wel wat dingen gemeenschappelijk. We hebben allebei een partner, waren allebei als kind een paardenmeisje en zijn beiden dol op dieren Daar praten we dan ook regelmatig over. Wendy en haar partner hebben een kat waar ze vaak foto’s van laat zien en ik heb samen met mijn man een hondje. Waar we beiden ook van houden is lekker eten, en we vertellen elkaar dan ook wat er die avond gekookt gaat worden. De eerste recepten zijn al uitgewisseld.

Het hebben van een maatje, vriendin, via de Vriendendienst Haagrand is echt een aanvulling voor mijn leven. Als we een afspraak hebben kijk ik daar altijd naar uit.

Wil jij ook een maatje via de Vriendendienst? Neem voor de Vriendendienst Den Haag contact op via vriendendienstdenhaag@reakt.nl of 06-82483743. Voor de Vriendendienst Haagrand kun je bellen met 088-3577870 of 06-41594608

Annebeth

​​​​​​​in de foto: Anette Pronk van Vriendendienst