Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

14 oktober 2020

coronavirus-4912023_960_720.jpg

Het houdt ook niet op met dat Coronavirus! Dat er een tweede golf zou komen, verbaast me niets. Maar dat er een tweede (gedeeltelijke) lockdown komt, had ik niet verwacht. De horeca weer dicht, volwassenen mogen niet meer sporten; we zijn weer terug bij af. Gelukkig blijven de scholen open, kan mijn afspraak bij de kapper gewoon doorgaan en mogen mensen die in een instelling wonen gewoon bezoek ontvangen.

 

Mondkapjes worden verplicht en ik moet eerlijk zeggen: ik moet er aan wennen met zo’n mondkapje op. Wij hadden ze al wel in huis, maar nog niet gebruikt. Bij de fysiotherapie, waar ik twee keer in de week ga sporten, moet ik nu ook een mondkapje op. Mijn man Jan vind het helemaal verschrikkelijk dat hij ze moet dragen…

Ik zal nooit vergeten hoe wij in april een autorit hadden gemaakt en zagen dat er zowat niemand op straat was. Bijna beangstigend. Maar de zomer was leuk. Wij zijn lekker in Nederland op vakantie geweest en het virus waren we eigenlijk zo’n beetje vergeten. Nou ja, we hadden er in ieder geval geen last meer van. Dat was genieten. Het leven was ook weer bijna zoals normaal, met de gewone dagelijkse dingetjes.

Zoals gezegd zijn we nu weer terug bij af en is het devies wederom ‘blijf zoveel mogelijk thuis’. Dat worden ongezellige tijden. Misschien gaan we weer met z’n allen wc-papier hamsteren. Of gebeuren er andere rariteiten. Het zal weer een stuk eenzamer worden voor veel mensen. Daarom zeg ik wederom: “hou je haaks in deze tweede lockdown en vooral; blijf gezond!”

Annebeth