Ongekend Haags

Ongekend Haags intro

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden, om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te doen in de samenleving.

​Wij creëren een sociaal netwerk via onze website en social media om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie maken we items om te laten zien wat ons bezig houdt. We horen ook graag van jou! Wat wil jij aan de orde stellen of delen? Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

04 september 2019

AchterbanWerktOpeningpostzegel.jpg
Op een stralende dinsdag 27 augustus opende Achterban Werkt de deuren van haar nieuwe pand aan de Reigersbergenweg 13 in Mariahoeve. Zo’n honderddertig mensen waren op de feestelijke opening afgekomen. Er was een hapje en een drankje, workshops, muziek van onder meer Pluk en Pleej en kinderen konden zich laten schminken of laten vermaken door Make It Art Worthy.

In zijn openingsspeech zei voorzitter Jan Corsius: “We gaan hier iets moois neerzetten voor de buurt. Ons doel is meer levensvreugde brengen in de wijk. Alles wat je wilt kun je hier doen.” De Achterban Werkt vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten. Zo zijn er een huiswerkbegeleiding project, een holistische massagesalon, een buurthuiskamer en een dichtcirkel. Maar er is vooral ook de ruimte en begeleiding om je eigen buurtinitiatief op te zetten. Achterban Werkt wil op die manier graag een plek zijn waar iedereen zich thuisvoelt en waar de talenten van iedereen gebruikt kunnen worden om nieuwe buurtinitiatieven op te zetten. Er is daarbij vooral ook aandacht voor die buurtbewoners die zich in uitdagende situaties bevinden. De organisatie werkt, met steun van een ervaringsdeskundig projectbegeleider, uitsluitend met vrijwilligers die vanuit hun levenservaring anderen willen helpen.