Ongekend Haags

Mail sturen (alleen op ongekend haags pagina)

Wil je reageren op onze artikelen dan kun je een mail sturen naar redactie@ongekendhaags.nl

Componence Asset List

03 juni 2020

challenge+gezonde+leefstijl.jpg
Saïd doet een hardloopchallenge voor een maand, om ook in tijden van Corona zijn mentale en fysieke conditie op peil te houden. Een bijkomstige complicatie is dat het deze maand Ramadan is. In zijn hardloopdagboek doet hij verslag van de challenge.

Hardloopchallenge week 4

Woensdag 27 mei:

Nu de laatste week is aangebroken, wil ik ook terugkijken naar het begin. Ik heb dit vooral gedaan om weer aan een ritme gewend te raken van drie keer rennen per week. Wat het moeilijker maakte was dat (ik zelf voor gekozen heb) om ook mee te doen met de ramadan. Maar door in de avond en echt maar één uur te lopen, heb ik het denk ik wel goed aangepakt. En net als zoveel hardlopers heb ik ook een horloge waarmee ik kan bijhouden hoeveel hoe snel en met welke hartslag ik loop. Dat doe ik lang niet altijd, maar deze maand dus wel. En het ziet er naar uit, dat mijn conditie weer een stuk vooruit is gegaan. Altijd leuk om resultaat te zien na vier weken zweten.

Vrijdag 29 mei

Het was vandaag echt een warme zomerse, dag. Ik heb bij wijze van uitzondering mijn telefoon meegenomen, dan heb ik een reden om zo af en toe te stoppen en wat foto´s van de omgeving te maken.  Fijn, dat mijn lichamelijke conditie weer goed is, maar ik merk dat het geestelijk en mentaal ook wel geholpen heeft. Na een welverdiende week rust, kan ik deze zomer lekker door blijven gaan met drie keer trainen. Nu alle corona maatregelen versoepeld zijn kan dat hopelijk binnenkort weer met mijn hardloopmaatje. Dat maakt het wat makkelijker en vooral gezelliger.

Zondag 31 mei

De laatste ronde. Deze challenge was een goede manier om mezelf de spreekwoordelijke schop onder de kont te geven om te (blijven) bewegen. En het resultaat is er. Doordat het samenviel met de ramadan was het met een een keer minder per week ook wel goed geweest. Maar goed, ik denk dat ik de draad weer helemaal heb opgepakt en dat is een fijn gevoel. Hopelijk gaat de tot nu toe enige wedstrijd waar ik me dit jaar voor heb ingeschreven nog door. Dat is de marathon in Leiden in november. Dat geeft de komende maanden ook een doel om naartoe te kunnen werken.  En als ik zo in vorm blijf als dat ik nu ben, ga ik daar een hele mooie tijd lopen. Maar november. dat lijkt echt nog zo ver weg. Zeker als je bedenkt, dat we nu pas zo'n drie maanden met de coronacrisis te maken hebben. Hoe dan ook, ik heb me deze maand flink uitgetest en vond het soms echt pittig. Maar uiteindelijk overheerst het goede gevoel, wat ik wel vaker heb als ik iets heb volbracht: ik weet niet of ik het de volgende keer weer op deze manier zou doen, maar ik heb het nu wel gedaan. Applausje voor mezelf!

Saïd